Alkyton logo

Vedieť, kde máte uložené náradie, zimné veci či záhradné pomôcky je vždy skvelý pocit. Nemusíte tak stráviť 10 minút agresívnym prehrabávaním celej garáže. Ako sa však k takémuto organizovanému raju dostať?

Antikorózne farby 2v1 Alkyton

1. Vyberte si vhodný tip skladovania

Steny a strop garáže sú často nevyužité. Tie sú však najlepšie pre skladovanie veľkých vecí. Háčiky a police sú ideálne na zavesenie náradia alebo aj bicykla. Stropný závesný systém je vhodný pre lyže a iné sezónne vybavenie. Takto viete využiť každý centimeter priestoru.

Plastové boxy a regály sú lepšie na organizáciu malých a stredne veľkých predmetov. Aby ste nemuseli každý box otvárať, odporúčame ich označiť štítkami, nech viete presne, čo kde je.

Šikovný tip: Pri organizácii dbajte na to, aby ste mali často používané veci hneď po ruke.

Typy úložných priestorov

Kovové regály či skrine – Sú odolné a majú vysokú nosnosť, čo je ideálne pre ťažšie predmety. Napríklad náradie a záhradnú výbavu.

Plastové krabice – Ľahké a odolné voči vlhkosti. Plastové skrine sú teda skvelé na skladovanie predmetov, ktoré by mohli byť poškodené vlhkosťou.

Drevené debničky – Ich tradičný vzhľad pridá trošku šmrncu do chladnej garáže. Navyše, ich viete natrieť alebo nalakovať farbou podľa svojho vkusu.

 

2. Zrenovujte staré skrine

Ak vám v pivnici či priamo v garáži chytajú prach staré nevyužité skrine, neváhajte ich zrenovovať.

  1. Dôkladne ich vyčistite od prachu a nečistôt. Ak je na povrchu stará farba, použite brúsny papier alebo kefu. Takto sa nová farba dobre priľne.
  2. Skontrolujte, či sú na skriniach praskliny. Opraviť ich môžete pomocou dreveného tmelu alebo lepidla. Po zaschnutí opravené miesta opäť prebrúste, aby bol povrch hladký.
  3. Natrite odporúčanú vrstvu farby Alkyton. Výhodou našich farieb je, že nemusíte navyše kupovať základovú farbu, keďže sú 2v1.
  4. Farbu nechajte dôkladne zaschnúť podľa pokynov na obale produktu. Pre najlepší výsledok používajte kvalitné štetce alebo valčeky.

 

3. Namontujte skrine

Takto ich jednoducho nainštalujete na steny:

  1. Nachystajte si pravítko, ceruzku, vŕtačku, skrutky a hmoždinky (podľa typu steny), skrutkovač, ochranné rukavice a okuliare.
  2. Namerajte miesta, kde budú skrinky namontované a označte ich.
  3. Pripevnite držiaky na stenu, uistite sa, že sú pevné a rovné.
  4. Zaveste skrinky na držiaky a zabezpečte ich, aby boli stabilné.

 

Nezabudnite sa vždy uistiť, či sú skrinky dobre pripevnené a stabilné, aby ste predišli nehodám.

Garáž môže byť viac než len miesto na parkovanie auta. Stačí, ak budete mať pri ruke tento blog, pár krabíc či skriniek a voilá – máte uprataný a zorganizovaný priestor.