Alkyton logo

Starý záhradný nábytok netreba hneď vyhodiť. Niekedy stačí dobré brúsenie, kvalitná farba a troška predstavivosti. Tu je jednoduchý návod, ako na to.

Plánovanie a príprava

Predtým, než sa pustíte do renovácie, si predstavte, aký výsledok chcete dosiahnuť. Rozhodnite sa, či chcete nábytok len obnoviť, opraviť alebo mu dať úplne nový vzhľad. Vytvorte si jednoduchý plán a nachystajte si potrebné náradie a materiály.

Čo budete potrebovať?

  • Brúska alebo brúsny papier, aby ste odstránili starý lak a nerovnosti (stredná až jemná zrnitosť: 80, 120 alebo 220)
  • Ochranné pomôcky, pretože budete pracovať s jemným prachom (okuliare, rukavice, respirátor)
  • Samozákladová farba pre dlhotrvajúcu krásu vynoveného záhradného nábytku (v odtieni podľa vášho výberu)
  • Štetec alebo valček
  • Handry a čistiace prostriedky

Ako postupovať?

1. Príprava povrchu

Najprv odstráňte všetky nečistoty, prach a staré vrstvy farby z nábytku. Tu sa vám zíde brúsny papier či brúska. Dôkladne očistite nábytok od prachu handrou a čistiaceho prostriedku.

 

2. Brúsenie

Brúsenie je kľúčové pre hladký povrch. Na ten sa farba lepšie priľne. Použite stredne hrubý brúsny papier na začiatok a následne prejdite na jemnejší pri konečnom prebrúsení. Nezabudnite na rohy a ťažko prístupné miesta.

Alkyton farby na renováciu dreveného nábytku

 

3. Aplikácia farby

Po vyschnutí náteru môžete začať s natieraním farby Alkyton. Táto vysokokvalitná samozákladová farba zabezpečí ochranu a estetický vzhľad vášho nábytku. Nanášajte farbu rovnomerne štetcom alebo valčeka. Alkyton farby kryjú už v prvej vrstve, takže nechajte farbu najprv dobre vyschnúť a až potom zvážte, či potrebujete naniesť ďalšiu vrstvu.

Alkyton farby na renováciu dreveného nábytku

 

Šikovné rady a tipy

  •  Bezpečnosť: Pri práci s náradím a farbami vždy dodržiavajte bezpečnostné opatrenia. Používajte ochranné okuliare, rukavice a respirátor.
  • Pracovné prostredie: Pracujte v dobre vetranom priestore alebo vonku, aby ste minimalizovali vdychovanie prachu a výparov z farby.
  • Údržba: Po renovácii nezabudnite na pravidelnú kontrolu a údržbu vášho záhradného nábytku, aby vám vydržal čo najdlhšie.

Renovácia záhradného nábytku môže byť zábavným projektom, ktorý oživí vašu záhradu. Môžete do toho zapojiť aj deti a spraviť si z toho príjemný poobedný program.