Alkyton logo

Kto by nemiloval teplo krbu počas chladných večerov? Jeho praskajúci oheň a príjemné teplo pridávajú priestoru štipku elegancie. Aby však tento krb vyzeral ako nový čo najdlhšie, je dôležité zvoliť kvalitnú farbu.

Krb sa vám poďakuje, keď ho natriete žiaruvzdornou farbou

Liatinové krby sú vystavené vysokým teplotám, čo sa odrazí aj na povrchovej úprave. Bežné farby sa pri takomto zaťažení rýchlo poškodia, odlúpia alebo popraskajú. Alkyton však nie. Našu žiaruvzdornú farbu sme navrhli tak, aby odolávala vysokým teplotám až do 750°C. Zároveň chráni povrch pred koróziou a opotrebovaním. Táto vonkajšia antikorózna farba na kov je dostupná v čiernom, striebornom a grafitovom odtieni.

Dobré vedieť

  • Pred natieraním dôkladne očistite povrch od prachu, mastnoty a hrdze. Na odstránenie použite oceľovú kefu alebo brúsny papier.
  • Farbu naneste rovnomerne v tenkých vrstvách. Pre najlepšie výsledky naneste dve až tri vrstvy – medzi jednotlivými vrstvami nechajte farbu dôkladne vyschnúť.
  • Farba by mala schnúť pri izbovej teplote aspoň 24 hodín pred prvým použitím krbu.
  • Farba dosiahne svoju optimálnu odolnosť až keď prejde teplom, preto nezabudnite po zaschnutí farby v krbe zakúriť.

Bezpečnosť pri natieraní

Pri natieraní krbu je dôležité myslieť aj na bezpečnosť. Používajte ochranné rukavice a okuliare, aby ste neskončili s farbou v očiach alebo na pokožke. Nezabudnite dobre vyvetrať. Ak natierate krb, ktorý ste už používali, uistite sa, že je úplne vychladnutý, aby ste sa nepopálili.

Alkyton Hladký – univerzálny pomocník

Ak máte doma ďalšie povrchy, ktoré potrebujú ochranu alebo šmrnc, skúste Alkyton Hladký. Je to farba na železo, drevo, plech či betón. Je špeciálne navrhnutý tak, aby vytvoril odolnú vrstvu na rôznych povrchoch, čím ich chráni pred koróziou a mechanickým poškodením.

Výber správnej žiaruvzdornej farby je kľúčový pre dlhodobú ochranu a estetiku vášho liatinového krbu. Produkty Alkyton, či už ide o farbu na zárubne, železo alebo plech, poskytujú vynikajúcu ochranu a vzhľad, ktorý vydrží roky.