Alkyton logo

Plot je nielen praktickým, ale aj estetickým prvkom domova, a preto si zaslúži kvalitnú farbu, ktorá naozaj vydrží. Prečítajte si naše tipy a triky, ako natrieť plot tak, aby vám farba vydržala čo najdlhšie.

Ako správne pripraviť povrch

Predtým, ako siahnete po farbe by ste mali povrch dôkladne pripraviť. Odstráňte akúkoľvek hrdzu, špinu alebo starú farbu – dbajte na to, aby bol povrch čistý, suchý a hladký. To zabezpečí, že sa farba na železo dobre udrží na povrchu a plot tak bude bez zbytočných nedokonalostí. 

Na výbere farby záleží

Keď ste povrch pripravili, je čas vybrať farbu. Alkyton, vhodná vonkajšia farba na kov, ponúka širokú škálu odtieňov a je špeciálne navrhnutý tak, aby odolával extrémnym poveternostným podmienkam a chránil váš plot pred koróziou.

S antikoróznou farbou Alkyton získate až 10-ročnú ochranu kovových povrchov a svojimi vlastnosťami ako je pružnosť a UV stabilita, uspokojí aj vysoké estetické nároky. Zaručí dostatočnú odolnosť voči poškodeniu, ako sú odreniny alebo škrabance.

Ako naniesť farbu, aby vydržala čo najdlhšie

Pri aplikácii farby na plech alebo akýkoľvek iný kovový povrch je dôležité, aby ste najprv natreli tenkú vrstvu. Dosiahnete tak lepšiu priľnavosť a zabezpečíte rovnomerné pokrytie. Použitie valčeka alebo striekacieho zariadenia môže značne urýchliť prácu a zároveň zabezpečiť profesionálny vzhľad. Nezabudnite dodržiavať odporúčaný čas na schnutie medzi jednotlivými vrstvami. Napríklad, pri farbe Alkyton Hladký je dvojhodinová doba schnutia.

Občasná kontrola nikdy nie je na škodu

Aj keď Alkyton poskytuje dlhodobú ochranu, nezanedbávajte pravidelnú údržbu. Plot by ste mali raz ročne skontrolovať, či na ňom nie sú známky poškodenia či opotrebovania. Takáto včasná reakcia vám ušetrí veľké a zdĺhavé opravy.

Alkyton, farba na zárubne, kovové povrchy a drevené plochy, vám zaručí až 10-ročnú ochranu. Stačí, ak farbu nanesiete na očistený povrch, vyberiete si vhodný odtieň a povrch z času na čas skontrolujete. Pozrite si našu širokú ponuku produktov vhodných na ochranu proti korózii.