Alkyton logo

Korózia na rôznych kovových povrchoch je bežný problém. Práve kvôli nej strácajú svoju funkčnosť, vzhľad a bezpečnosť a výrazne sa skracuje ich životnosť. Existuje viacero spôsobov, ako sa proti korózii brániť, avšak ten najjednoduchší a najdostupnejší je aplikovať na kovový povrch antikorózny náter. Ten s koróziou aktívne bojuje a zároveň šetrí vaše peniaze a čas strávený pri opravách natretých povrchov. 

Ako vybrať správnu antikoróznu farbu

Najprv zvážte, v akom prostredí sa nachádza povrch, na ktorý budete farbu nanášať. Viete tak zaručiť dlhodobé zachovanie kvality, vzhľadu a životnosti povrchov.  

Vhodne zvolený a aplikovaný náter dokáže predĺžiť životnosť kovových povrchov (zábradlia, brány, strechy, ploty a pod.) aj o desiatky rokov. Pre povrchy, ktoré si vyžadujú vysokú tepelnú odolnosť sú vhodné žiaruvzdorné farby. Alkyton v spreji je zase vhodný pre rýchlu opravu škrabancov 

S antikoróznymi farbami Alkyton získate až 10-ročnú ochranu kovových povrchov a svojimi vlastnosťami ako je pružnosť a UV stabilita, uspokojí aj vysoké estetické nároky. Poskytuje tiež dostatočnú odolnosť voči poškodeniu, ako sú odreniny alebo škrabance. 

Zárubne si zaslúžia poriadnu ochranu 

Veľa si toho “vytrpia”, preto je farba na zárubne Alkyton navrhnutá tak, aby chránila povrchy nielen pred koróziou, ale aj pred poškodením. Vďaka elastickým a odolným zložkám je účinná proti nárazom a pomáha tiež predchádzať vzniku škrabancov 

Antikorózna farba na vonkajšie povrchy 

Vonkajšie kovové konštrukcie ako ploty, brány či zábradlia sú neustále “na rane” – vystavené UV žiareniu, dažďu, snehu či meniacim sa teplotám. Vonkajšia antikorózna farba na kov je vyvinutá tak, aby ochránila povrchy práve pred týmto vplyvmi. Náter 2v1 je navrhnutý na báze alkydových živíc modifikovaných uretánmi, vďaka čomu je pružný a má účinné antikorózne pigmenty, ktoré vytvárajú dlhodobú ochranu. Táto farba je vhodná na kov, železo a vonkajšie zárubne.  

Ktorá farba na železo je tá správna? 

Na koróziu je obzvlášť náchylné železo. Farba na železo zabraňuje chemickým reakciám, ktoré vedú k hrdzaveniu. Na povrchu železa vytvára ochrannú bariéru, ktorá dlhodobo bráni prieniku vody a kyslíka. Pri výbere farby by sme sa preto nemali pozerať len na odtieň, ale aj na kvalitu – teda či naozaj robí to, čo má.   

Antikorózne farby navyše chránia kovové povrchy nielen pred vlhkosťou, ale aj pred mechanickým poškodením, aby ste železné objekty mohli používať bez obáv z rýchleho opotrebenia.

Natrite to hrdzi s Alkytonom. Pozrite si našu širokú ponuku produktov vhodných na ochranu proti korózii.