Alkyton logo

Nechcete maľovať plot každý rok? Tak veľmi zaváži, akou farbou ho natriete. A tým nemyslíme, či zelenou alebo červenou, ale myslíme jej odolnosť. Naša široká škála farieb ponúka dlhotrvajúcu odolnosť a estetický vzhľad. Či už farba na zárubne, železo alebo plech, s Alkytonom sa hrdze báť nemusíte. 

Odolnosť a výdrž 

Alkyton, kvalitná farba na plech, je vyvinutá na báze alkydových živíc modifikovaných uretánmi. Ak neviete, čo to znamená, je to v poriadku. Stačí vedieť, že ide o účinné antikorózne vlastnosti, ktoré zaručujú dlhotrvajúcu ochranu. Tieto vlastnosti sa hodia práve pri kovových plotoch, ktoré sú neustále vystavené prírodným živlom, poveternostným vplyvom a UV žiareniu. 

Príprava povrchu 

Pred samotnou aplikáciou farby povrch dôkladne pripravte. Začnite odstránením všetkej hrdze, starých náterov a nečistôt. Povrch by mal byť čistý, suchý a hladký, aby farba mohla priľnúť čo najlepšie. Ak je váš plot zanesený, prečítajte si, čím odmastit kov pred nanesením základného náteru. Takto zaručíte nielen priľnavosť, ale aj maximálnu ochranu. 

Aplikačný proces 

Pri nanášaní dbajte na to, aby ste dosiahli rovnomerný a hladký výsledok. Pri práci s produktami od Alkytonu začnite s tenkou vrstvou a nechajte ju dôkladne zaschnúť pred aplikáciou tej ďalšej. Či si zvolíte Alkyton hladký, kladivkový alebo kováčsky, pri každom produkte nájdete požadovanú dobu schnutia. Taktiež je dôležité používať správne nástroje – štetce pre detailnejšie práce a valčeky alebo striekaciu pištoľ pre väčšie plochy. 

Šikovné rady a tipy pre natieraní plotu 

  • Začnite skoro ráno: Vyhnete sa tak intenzívnemu slnku, ktoré môže spôsobiť príliš rýchle schnutie farby a poškodiť antikorózne vlastnosti farby. 
  • Dávajte pozor na detaily: Pri natieraní okrajov a ťažko prístupných miest buďte dôkladní – skúste menší štetec alebo špeciálnu striekaciu pištoľ. 
  • Využite ochranné pomôcky: Rukavice, ochranné okuliare a prípadne respirátor sú dôležité pre vašu bezpečnosť. 
  • Otestujte farbu: Predtým, ako natriete celú plochu, vyskúšajte farbu na malej časti plotu, aby ste sa uistili, že to je odtieň a výsledok, ktorý chcete. 

Alkyton farba na železo, kovové povrchy a drevené plochy, vám zaručí až 10-ročnú ochranu, takže plot stačí natrieť raz a poriadne. Vyberte si svoj obľúbený odtieň či efekt z našej  širokej ponuky produktov.